У будинку ексректора НАУ проводить обшуки ДБР

Читать на русском

У Києві співробітники Державного бюро розслідувань проводять обшук у будинку колишнього ректора Національного авіаційного університету Володимира Ісаєнка.

Попередньо відомо, що правоохоронці принесли судове рішення, у якому сказано, що вони повинні перевірити, чи не ховається Ісаєнко від слідства, пише «Сегодня».

Вдома у ректора-хабарника НАУ знайшли мільйониСБУ провела обшуки в квартирі ректора-хабарника Національного авіаційного університету та виявила в квартирі валюту понад 4,5 млн грн.

Нагадаємо, Ісаєнка звільнили з посади ректора НАУ торік. Контракт з ним був розірваний достроково через порушення умов, а також з причини кримінального переслідування за корупцію.

Згідно з даними МВС, Ісаєнко перебуває в розшуку з 23 лютого 2021 року. Його звинувачують у грубому порушенні трудового законодавства та незаконному звільненні співробітників (ч.1 ст.172). Працівники через суд домоглися відновлення на посадах, а університет виплатив постраждалим суму в розмірі 893 тисячі гривень.

Також його звинувачують в організації схеми корупційного зарахування в НАУ іноземних студентів, закупівлі літаків, які не функціонують, і придбанні для особистих потреб автомобіля за бюджетні гроші університету.

Загалом щодо Ісаєнка та його експроректорів відкрито вісім кримінальних проваджень. Два з них розслідує ДБР.

Раніше повідомлялося, що незаконно відчужені гуртожитки НАУ повернули в держвласність.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: