Кабмін схвалив створення переліку замінованих територій Донбасу

Читать на русском
Уряд вніс зміни до правил позначення небезпек, пов'язаних із мінами та вибухонебезпечними предметами - наслідками війни.

В Україні створять перелік замінованих зон на території Донецької та Луганської областей.

Відповідне рішення схвалив Кабмін під час засідання в середу, 16 червня, повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Уряд вніс зміни до правил позначення небезпек, пов'язаних із мінами та вибухонебезпечними предметами - наслідками війни.

Майже 300 обстрілів і чотири жертви: як минув травень в ООССкільки обстрілів було в зоні ООС упродовж травня та яких втрат зазнала Україна, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Зокрема, зміни передбачають складання переліку зазначених небезпечних районів, ведення їхнього обліку та запровадження єдиної форми маркувальних знаків.

У міністерстві зазначають, що значна частина забруднених вибухонебезпечними предметами районів розташована уздовж автомобільних доріг. Установка на узбіччях щитів дозволить інформувати про наявні небезпеки водіїв транспортних засобів, пішоходів і місцевих жителів.

Розміри мають складати 70 х 140 сантиметрів, а встановлюватися щити повинні на відстані не менше 300-500 метрів один від одного. На щитах повинна бути напис державною мовою «Обережно! Міни!» або «Увага! Міни!».

Раніше в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі в середу, 16 червня, загинув український військовослужбовець з Львівської області.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: