Швейцарія першою з країн Заходу може заборонити пестициди

Читать на русском
Швейцарія першою з країн Заходу та другою у світі може заборонити пестициди. У глобальному масштабі хімічні речовини заборонені тільки в Бутані.
Фото з відкритих джерел

Швейцарія першою з країн Заходу та другою у світі може заборонити пестициди. У глобальному масштабі хімічні речовини заборонені тільки в Бутані.

Про це повідомляє Reuters.

Ініціатива, винесена на всенародне опитування, спрямована на заборону використання штучних пестицидів протягом 10 років. У глобальному масштабі хімічні речовини заборонені тільки в Бутані.

Прихильники заборони кажуть, що продукція таких агрохімічних гігантів, як швейцарська Syngenta, німецькі Bayer і BASF, загрожує здоров'ю і навколишньому середовищу.

Виробники заявляють, що їх пестициди проходять суворі тестування і без них врожайність різко впала б. Багато фермерів кажуть, що заборона призведе до зростання цін на продукти харчування, зниження робочих місць і збільшення імпорту продуктів харчування.

У яких країнах можна пити воду з-під крануВоду з-під крана можна спокійно пити в Австрії, Фінляндії, Ісландії, Ірландії, Норвегії, Швейцарії.

Швейцарці також приймають рішення щодо окремої ініціативи про питну воду, яка стверджує, що штучні пестициди забруднюють воду в країні.

Нагадаємо, Швейцарія збільшила фіндопомогу Україні на цифровізацію. Міністерство цифрової трансформації підписало угоду зі Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва в межах Програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: