Громадам виділять понад 230 мільйонів на розвиток ЦНАП

Читать на русском
В Україні 165 територіальних громад отримають 231 млн гривень субвенції з держбюджету на розвиток мережі Дія Центрів.
фото з відкритих джерел

В Україні обрали 165 об'єднаних територіальних громад, які отримають 231 млн гривень субвенції з держбюджету на розвиток мережі «Дія Центрів».

Про це повідомляє урядовий портал.

Дія City: чому довкола проєкту розгорнулася дискусія і які пропозиції бізнесу врахувало МінцифриЧому довкола проєкту Дія Сіті розгорнуласья така велика дискусія і які пропозиції бізнесу врахувало Мінцифри в доопрацьованому законопроєкті, читайте в матеріалі «Слово і діло».

Кабінет міністрів затвердив розподіл 231 млн гривень субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі Дія Центрів. Міністерство цифровий трансформації відібрало список ОТО.

Очікується, що це забезпечить 5 млн українців сучасним державним сервісом.

«Ми активно розвиваємо мережу модернізованих ЦНАП по всій країні. Для цього вперше в Україні ввели цільову фінансову держпідтримку на розвиток Дія Центрів. Українці зможуть отримувати державні послуги поруч зі своїм будинком», - зазначив глава Мінцифри Михайло Федоров.

За його словами, міністерство працює над тим, щоб підвищити якість послуг в ЦНАП мінімум до 90%.

Всього 165 громад отримають фінансову допомогу. 24 громади, що не мають ЦПУ, отримають 56,2 млн гривень на будівництво і 4,9 млн грн на обладнання. 19 громад, які трансформують ЦНАП райдержадміністрації в ЦНАП органу місцевого самоврядування, отримають 45,4 млн гривень на будівництво і 5,4 млн гривень на обладнання.

Крім того, 122 громади, які прагнуть поліпшити і осучаснити ЦНАП ОМС, отримають 81,3 млн гривень на будівництво, реконструкцію або капітальний ремонт і 37,8 млн гривень на нове обладнання.

Нагадаємо, Кабмін істотно розширив перелік послуг, які можна отримати в ЦНАП.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: