Більш ніж половина українців незадоволена своїм фінансовим становищем – соцопитування

Читать на русском
42,9% українців звинувачують у такому огидному стані справ в Україні високий рівень корупції, 33,8% - повну некомпетентність влади
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

Щонайменше 54,4% українців за результатами проведеного соціологічного опитування впевнені, що їх фінансове становище погіршилося за останні два роки. Трохи понад 11% вважають, що воно покращилося.

Про це повідомила пресслужба КМІС з посиланням на дані проведеного організацією соцопитування.

Результати соцопитування не радують. Так, 9 з 10 респондентів (близько 90%) заявили, що стикалися з підвищенням тарифів на комунальні послуги протягом року і це підвищення сильно вплинуло на їх фінансове становище. Аналогічно 90,6% респондентів вказали, що вплив на їх фінансове становище зробило зростання цін на продукти.

Новий розрахунок та поступове збільшення: як Рада хоче змінити прожитковий мінімумЩо передбачає новий законопроєкт та на скільки зросте прожитковий мінімум, читайте в матеріалі Слово і діло.

35,4% опитаних втратили у заробітній платі. 31,9% опитаних за два роки повністю або частково втратили роботу. 42,9% українців звинувачують у такому огидному стані справ в Україні високий рівень корупції, 33,8% - повну некомпетентність влади, 10,6% - війну і 8,3% - пандемію коронавірусу.

Опитування проводилося за допомогою мобільного зв'язку в період з 27 травня по 1 червня поточного року по всій Україні, крім тимчасово окупованих територій. В опитуванні взяли участь близько 2 тис.українців.

Нагадаємо, що в Україні станом на 1 травня 2021 року заборгованість з виплати заробітної плати співробітникам підприємств і компаній зросла на 5,4% у порівнянні з 1 квітня 2021 року - до 3567,552 млн гривень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: