ДТП з українцями у Польщі: водієві висунули звинувачення

Читать на русском
Польська прокуратура звинуватила водія українського автобуса, який потрапив в аварію в ніч на 22 березня, в ненавмисному спричиненні автокатастрофи.
Фото - РАР.

Польська прокуратура звинуватила водія українського автобуса, який потрапив у аварію в ніч на 22 березня у Підкарпатському воєводстві, в ненавмисному спричиненні автокатастрофи. Водій своєї провини не визнає.

Про це повідомила районний прокурор міста Ярослав Підкарпатського воєводства Агнешка Качоровська, передає Укрінформ у вівторок, 8 червня.

Статистика смертельних ДТП: скільки українців гине на дорогах зараз і які прогнози влада дає на майбутнєВ Україні вже більше трьох років працює програма безпеки дорожнього руху. Скільки витратили грошей і які результати, розібралося Слово і діло.

«Слідство пред'явило звинувачення водієві автобуса в ненавмисному спричиненні аварії в наземному русі, що поставило під загрозу життя і здоров'я багатьох людей...Підозрюваний не визнав провини, дав свої пояснення», - сказала Качоровський.

За її словами, прокуратура звинувачує водія в тому, що він не проявив необхідної обережності при керуванні транспортним засобом і їхав із зайвою швидкістю, яка не відповідала дорожнім умовам, на з'їзді з дороги до місця обслуговування пасажирів «втратив контроль над транспортним засобом і з'їхав у рів , в результаті чого загинув водій-змінник, а кілька людей отримали травми».

Йому пред'явлено звинувачення за статтею 173 п.4 Кримінального кодексу Польщі, яка передбачає покарання у вигляді ув'язнення строком до 8 років.

Водій перебуває під наглядом поліції, йому заборонено виїжджати за межі Польщі.

За словами Качоровської, поки складно прогнозувати термін передачі справи до суду.

Нагадаємо, в ніч з 21 на 22 березня у Підкарпатському воєводстві в аварію потрапив український автобус. В автобусі перебували 10 осіб, у тому числі двоє водіїв, один з яких загинув на місці. П'ятеро людей отримали травми.

Раніше, в ніч на 6 березня, на тому ж місці в аварію потрапив автобус Познань-Херсон, в якому їхали 57 громадян України. На місці загинули п'ять українців, 35 людей отримали травми.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: