ВООЗ заявила про брак вакцин за програмою COVAX

Читать на русском
Між 129 країнами-учасниками програми розподілено 80 млн доз вакцини. Це на 200 мільйонів менше, ніж потрібно
Ілюстративне фотоGetty Images

У Всесвітній організації охорони здоров'я заявляють, що глобальний механізм вакцинації COVAX в червні та липні отримає менше вакцин від коронавірусу, ніж необхідно для забезпечення потреб країн-учасників програми.

Про це заявив представник ВООЗ Брюс Ейлвард, повідомляє France 24.

Ейлвард, який координує програму COVAX, повідомив, що між 129 країнами-учасниками розподілено 80 млн доз вакцини. Це на 200 мільйонів менше, ніж потрібно для закриття потреб. Багаті країни обіцяли надати програмі 150 млн доз, але це не вирішить проблеми дефіциту.

Вакцинація від COVID-19: коли в країнах буде сформований колективний імунітетКолективний імунітет проти коронавірусу в Україні буде не раніше 2022 року. Тоді як в Ізраїлі, ОАЕ, Британії він може сформуватися вже в травні.

«Ми на межі провалу... Ми ще не на правильному шляху: у нас недостатньо доз, щоб змусити світ вийти з цієї ситуації. По-перше, дуже мала увага приділяється періоду червень-липень, а це означає, що у нас тут все ще буде пробіл» - зазначив Ейлвард.

Для вакцинації до кінця 2021 року 30-40% населення світу, як планується програмою, потрібно прищепити до кінця вересня 250 млн осіб. Що у світлі дефіциту вакцин може стати дуже проблематичним.

Нагадаємо, раніше глава ВООЗ заявив, що учасники Асамблеї Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я досягли згоди в питанні рівного доступу до вакцин від коронавірусу. Це важливий фактор у боротьбі з пандемією COVID-19.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: