Затримано двох найвпливовіших «злодіїв у законі» – поліція

Читать на русском
В Україні затримано двох найвпливовіших злодіїв у законі на прізвисько Умка і Лаша Сван. Слідчі готують їм повідомлення про підозру.
npu.gov.ua

В Україні затримано двох найвпливовіших «злодіїв у законі» на прізвисько «Умка» і «Лаша Сван». Їм інкримінується встановлення і поширення злочинного впливу у відповідному кримінальному статусі.

Про це повідомляє Управління комунікацій Національної поліції у четвер, 20 травня.

Організована злочинність: скільки груп і організацій виявили в 2015-2021 рокахСкільки організованих груп і злочинних організацій було виявлено в Україні в 2015-2021 роках – на інфографіці.

Обидва підозрюваних вважалися одними з найвпливовіших «злодіїв у законі» в Україні і контролювали криміналітет відразу в декількох областях - Дніпропетровській, Одеській, Миколаївській, Запорізькій та частині Західного регіону.

«Правоохоронці встановили усі сфери їхньої діяльності та зв’язки. Ці особи з «верхівки» злочинного світу утворювали злочинні угруповання та контролювали через своїх представників криміналітет у державі, підбурювали до вчинення нових злочинів та спричиняли появу додаткових загроз для безпеки громадян», - йдеться в повідомленні.

Зараз слідчі готують їм повідомлення про підозру за ст. 255-1 КК України. Тривають обшуки, додали в Нацполіції.

«Слово і діло» раніше аналізувало, як змінювалася ситуація зі злочинністю у 2013-2020 роках.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: