Компанія, пов'язана з сином Януковича, володіє частиною елітного бізнес-центру у Москві – ЗМІ

Читать на русском

Компанія, що пов’язана з сином колишнього президента Віктора Януковича Олександром, володіє частиною елітного бізнес-центру Atlantic у Москві. Також у її власності – земельна ділянка під ним.

Про це під час розслідування дізналися журналісти програми «Схеми».

Відповідно до російського реєстру нерухомості, один із власників центра та землі – фірма «Прайд М», керівником якої є Олександр Єрмольчук.

Особа з таким самим іменем та прізвищем щонайменше у період 2012-2013 років очолювала два українських акціонерних товариства – «Мако Холдінг» та «Маринсервіс».

Згідно з українським реєстром юридичних осіб, на той час бенефіціарним власником цих підприємств був Олександр Янукович.

Україна направить до РФ новий запит на екстрадицію Януковича – ВенедіктоваРосія відмовляється екстрадувати Віктора Януковича, однак Україна буде подавати повторний запит.

Однак це не єдиний зв’язок між сином експрезидента і нерухомістю в Москві.

За адресою бізнес-центру Atlantic прописана інша фірма – «Восточный альянс», якою володіє Едуард Слинько.

Особа з ідентичним ім’ям та прізвищем раніше була на керівній посаді в українській корпорації «Менеджмент Ассетс Компані». Бенефіціаром цієї корпорації через «Мако Холдінг» також був Олександр Янукович.

Бізнес-центр Atlantic побудували у 2014-му році неподалік Київського вокзалу. Орендна ставка на рік тут становить близько 600 доларів за квадратний метр.

Нагадаємо, у серпні 2017 року Олександр Янукович звернувся з позовом до НБУ з вимогою про відшкодування збитків у зв’язку з виведенням із ринку ПАТ «Всеукраїнський банк розвитку», акціонером якого він є.

Однак Печерський райсуд Києва залишив без задоволення позовні вимоги Олександра Януковича.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: