Суд дозволив заочне розслідування у справі Януковича

Читать на русском
Суд Києва дозволив заочне розслідування щодо Віктора Януковича в справі про узурпацію влади.
Віктор Януковичwikipedia.org

Шевченківський райсуд Києва надав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування щодо колишнього президента України Віктора Януковича у справі про захоплення державної влади.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора у четвер, 3 червня.

Україна направить до РФ новий запит на екстрадицію Януковича – ВенедіктоваРосія відмовляється екстрадувати Віктора Януковича, однак Україна буде подавати повторний запит.

Як повідомляється, таке рішення суду дає право стороні звинувачення в проведенні досудового розслідування відносно підозрюваного за його відсутності.

«У кримінальному провадженні розслідуються обставини вчинення у вересні-жовтні 2010 року експрезидентом дій, спрямованих на незаконне збільшення обсягу своїх владних повноважень як президента України. Вони відносилися до повноважень законодавчої і виконавчої влади, внаслідок повернення у неконституційний спосіб дії Конституції, в яку законом України «Про внесення змін до Конституції України були внесені зміни»», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в травні 2020 року Печерський районний суд Києва заочно обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою експрезиденту України Віктору Януковичу, підозрюваному у справі про узурпацію влади.

У березні цього року суд суд відхилив апеляцію на заочний арешт Януковича у справі про захоплення влади.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: