Українцям, які щеплені Sinovac, видаватимуть європейські COVID-паспорти

Читать на русском
Для отримання сертифіката, що визнається в Європі, потрібно буде отримати дві дози щеплення антикоронавірусним препаратом
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Українці, які отримали щеплення китайською вакциною від коронавірусу Sinovac, будуть надалі отримувати міжнародний сертифікат про вакцинацію.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко у Facebook.

Міністр нагадав, що для отримання сертифіката потрібно буде отримати дві дози щеплення антикоронавірусним препаратом.

«Схвалення ВООЗ вакцини CoronaVac дозволяє видавати міжнародне свідоцтво про проведення вакцинації, всім хто пройшов повний курс щеплень», - написав він.

Які країни відкриють кордони для українців у червніЯкі ще країни відкриваються або можуть відкритися для українців в червні 2021, розібралося Слово і діло.

За словами Ляшка, Україна закупила для вакцинації своїх громадян 1,9 млн доз вакцини CoronaVac.

«Зараз нею прищеплюють осіб 65+, маломобільних груп населення та осіб, які доглядають за маломобільними, спортсменів, працівників освіти, які були залучені до проведення ЗНО, представників Збройних сил України, МВС, працівників підприємств критичної інфраструктури, а також тих, хто записаний на вакцинацію через портал або додаток «Дія», - повідомив міністр.

Нагадаємо, 1 червня ВООЗ схвалила застосування вакцини від коронавірусу CoronaVac, яку розробила китайська компанія Sinovac. Вакцину внесли в список препаратів, рекомендованих до екстреного застосування.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: