У Нігерії бойовики викрали дітей із школи

Читать на русском
Група озброєних людей напала на школу-інтернат в Нігерії. Вони викрали 200 учнів. Атаки на вузи і школи  та захоплення студентів чи учнів для подальшого викупу стали в останні місяці все частіше відбуватися.
oqu.news

Група озброєних осіб напала на школу-інтернат у місті Теґіна, що розташоване на заході Нігерії в штаті Нігер. Викрадено 200 учнів.

Як розповіли Vanguard місцеві жителі, бойовики вдерлися на територію школи, схопили дітей та пішли геть. Наскільки відомо, убитих і поранених немає.

Офіційний представник штату Нігер підтвердив газеті, що був напад на школу і викрадення учнів, але відмовився назвати кількість школярів, яких захопили бойовики.

В останні кілька місяців у Нігерії почастішали атаки на виші і школи з метою захопити студентів і учнів, щоб в подальшому мати викуп.

Згідно з даними уряду, з початку цього року в різних частинах країни із шкіл і вишів викрали більш як 700 учнів.

На півночі Нігерії місцева влада вирішила з березня закрити більш ніж 600 шкіл. Учнів з цих шкіл перевели в інші навчальні заклади в безпечніших районах. Також посилено заходи безпеки в школах і вишах.

Раніше на південному заході Нігеру невідомі бойовики влаштували засідку та вбили 16 військових, ще шестеро осіб були поранені.

Нагадаємо, у Нігерії біля аеропорту міста Кадун розбився військово-транспортний літак Військово-Повітряних сил Нігерії. Загинули вісім осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: