Уряд посилює заходи із захисту прав дітей – Шмигаль

Читать на русском
Уряд схвалив комплекс рішень, спрямованих на вдосконалення системи захисту прав дитини в Україні.
kmu.gov.ua

Уряд схвалив комплекс рішень, спрямованих на вдосконалення системи захисту прав дитини в Україні.

Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, підбиваючи підсумки роботи Кабміну за тиждень.

«1 червня в Україні та світі відзначатимуть День захисту дітей. Цього тижня уряд схвалив комплекс рішень, спрямованих на вдосконалення системи захисту прав дитини», – йдеться в повідомленні.

Як в Україні хочуть збільшити виплату при народженні дитини та яку допомогу ще можна отриматиНа скільки в Україні хочуть збільшити допомогу при народженні дитини і які ще виплати можна отримати на дитину.

Шмигаль зазначив, що пропонується підвищити розмір державної допомоги при народженні або усиновленні дитини з 41 280 гривень до 50 000 гривень.

Крім цього, уряд вдосконалює систему усиновлення дітей, зокрема, буде запроваджене обов’язкове навчання для усиновлювачів, а також посилюється державний контроль щодо захисту прав дітей та соціальної підтримки сім’ї.

Нагадаємо, Кабінет міністрів вніс зміни до правил усиновлення дітей, що діють в Україні. Зокрема, нові правила дають можливість стати усиновителями людям з інвалідністю, однак для цього їм доведеться спочатку пройти експертизу, яка підтвердить, що недуга усиновителя не завадить йому виконувати батьківські обов'язки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: