Виплати при народженні дитини збільшать до 50 тисяч – Кабмін

Читать на русском
Кабінет міністрів схвалив проєкт закону про розмір допомоги при народженні дитини. Він зросте з 1 січня 2022 року. Також надалі буде щорічна індексація.
фото з відкритих джерел

Кабінет міністрів схвалив проєкт закону «Про державну допомогу сім'ям з дітьми» щодо розміру допомоги при народженні дитини. Виплата зросте з 1 січня 2022 року. Також буде проводитися щорічна компенсація.

Рішення було прийнято під час засідання уряду 26 травня.

Пакунок малюка: чи збільшиться допомога при народженні дитини в 2021 роціПілотний проєкт передбачає, що батьки зможуть обирати між готовим пакунком та його грошовим еквівалентом.

Згідно з документом, в Україні з 1 січня 2022 року за народження дитини держава виплачуватиме 50 тисяч гривень допомоги з бюджету.

Виплата допомоги буде проводитися одноразово у розмірі 25% загального розміру, решта суми буде виплачуватися протягом наступних 36 місяців рівними частинами у порядку, встановленому Кабміном.

Крім того, встановлюється щорічна індексація.

Так, з 1 березня 2023 року і далі щорічно з 1 січня передбачається збільшення розміру виплат при народженні дитини на прогнозний показник зростання індексу споживчих цін (грудень порівняно з груднем попереднього року).

«Також збільшиться розмір допомоги при усиновленні дитини, оскільки допомога при усиновленні дитини надається у розмірі, встановленому для виплати допомоги при народженні дитини», - йдеться в пояснювальній записці до проекту.

Відзначимо, зараз в Україні при народженні дитини виплачують 41 280 гривень (з них 10 320 гривень відразу, а решта - протягом 36 місяців).

Нагадаємо, в квітні цього року президент Володимир Зеленський підписав закон про закупівлю «пакунків малюка» через ProZorro.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: