Запаси газу в Європі знизилися до рекордного показника

Читать на русском
Рівень заповнення підземних сховищ газу Європи в процентному обчисленні досяг мінімального за історію ведення бази Gas Infrastructure Europe.
Фото з відкритих джерел

Рівень заповнення підземних сховищ газу Європи в процентному обчисленні досяг мінімального за історію ведення бази Gas Infrastructure Europe.

Про це повідомляє «Інтерфакс».

Рівень запасів в ПСГ становить 35,82%, що нижче зафіксованого в 2018 році мінімуму – 35,95%. Поточний рівень запасів газу в європейських підземних сховищах відстає від середнього показника за останні п'ять років на 14,43 процентних пунктів.

Середній обсяг нетто-закачування в травні на третину відстає від середнього показника за останні п'ять років (256 млн куб. м/добу. проти 373 млн куб. м/добу.).

ПСГ України: скільки газу закачували у 2013-2020 рокахУкраїна почне опалювальний сезон з рекордними запасами газу – сховища заповнені щонайбільше на 85 відсотків.

Зазначають, що при збереженні поточних темпів закачування до 20 жовтня (усередненої датою переходу європейських підземних сховищ від режиму закачування до відбору) рівень запасів природного газу зможе досягти 78%. Цей показник може виявитися ще нижче через вплив планових ремонтів на газопроводах «Ямал-Європа» (з 6 по 10 липня) і «Північний потік» (з 13 по 23 липня).

Нагадаємо, Україна у травні відновила закачування газу до ПСГ.

Станом на 28 травня обсяг газу у підземних сховищах України виріс менше, ніж на 2%. Так, з початку травня Україна закачала до підземних сховищ тільки близько 266 кубометрів газу - запаси виросли на 1,74%.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: