У Сирії сьогодні проходять президентські вибори

Читать на русском

У середу, 26 травня, у Сирії відбуваються вибори президента. Боротьбу за пост глави держави ведуть троє кандидатів: чинний президент Башар Асад, колишній депутат від партії соціалістів-юніоністів Абдалла Саллюм Абдалла і представник патріотичної опозиції Махмуд Ахмед Мураі.

У Сирії відбуваються вибори президента. Троє кандидатів: чинний президент Башар Асад, колишній депутат від партії соціалістів-юніоністів Абдалла Саллюм Абдалла і представник патріотичної опозиції Махмуд Ахмед Мураі.

Право голосу мають більш як 18 млн громадян Сирії, зокрема виборці, які зареєстровані за кордоном. Вони можуть проголосувати на 12 102 дільницях, повідомляє агентство SANA.

У Дамаску не виключають, що терористи можуть здійснити збройні вилазки, щоб зірвати голосування. З цієї причини сирійська влада вжила додаткових заходів, щоб забезпечити охорону на виборчих дільницях.

Як відомо, попередні вибори президента Сирії відбулися в 2014 році. У голосуванні взяли участь 73,5% сирійських громадян. Переміг лідер Партії арабського соціалістичного відродження Башар Асад, який отримав підтримку 88,7% виборців.

Згідно з конституцією Сирії, глава держави може переобратися на ще один семирічний термін.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: