У «Слузі народу» планують запровадити «цивільну конфіскацію» активів

Читать на русском
Кандидат у Верховну Раду від Слуги народу заявила, що передусім новий парламент має сфокусуватися на боротьбі з топ-корупцією.

Кандидат у народні депутати від Слуги народу, член Національної ради з питань антикорупційної політики Анастасія Красносільська запропонувала ввести «громадянську конфіскацію» незаконних активів.

Про це повідомляє Укрінформ в середу, 24 липня, пише «Слово і Діло».

За її словами, першочергові антикорупційні ініціативи, які має ухвалити Верховна рада 9-го скликання - введення інструменту цивільної конфіскації незаконних активів чиновників.

«Серед першочергових ініціатив - це необхідність сфокусувати антикорупційний суд на справі топ-корупції. Наприклад, колишнього голову Державної фіскальної служби і т.д. Тому серед першого - антикорупційний суд має бути сфокусований на справах топ-корупції», - заявила Красносільська.

Також, за її словами, серед антикорупційних ініціатив Слуги народу - повернення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення і перезавантаження Національного агентства з питань запобігання корупції.

«Ми всі бачимо, що ввело НАЗК свою так звану автоматичну перевірку декларацій, яка насправді автоматичною не є. Відповідно, наш план перезавантажувати НАЗК - один із перших кроків, вибирати нового одного відповідального керівника за процедурою, схожою з підбором суддів Антикорупційного суду», - заявила вона.

Крім того, Красносільська підкреслила, що ці кроки повинні впроваджуватися паралельно з Антикорупційною стратегією на 2019-2023 роки.

«Можу проінформувати, що Національна рада з питань антикорупційної політики, яка збиралася минулого тижня, вже визначила антикорупційну стратегію одним із пріоритетів роботи до кінця цього року», - поінформувала Красносільська.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що робитиме Рада в перший день.

Також повідомлялося, що Слуга народу може отримати рекордну кількість місць.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: