Жителі ОРДЛО масово їдуть на заробітки до Росії – правозахисники

Читать на русском
Жителі ОРДЛО працюють в РФ не тільки на шахтах. Це і плантації, і готелі, і будівельні майданчики, і охоронці.
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Жителі окупованих територій Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) масово виїжджають на роботу в РФ.

Про це повідомляє «Східна правозахисна група» у своєму Facebook.

Таку активізацію пояснюють тим, що з відкриттям літнього сезону на півдні РФ, жителів ОРДЛО запрошують працювати, як обслуговуючий персонал, але, крім того, багато жителів ОРДЛО працюють в РФ вахтовим методом по три місяці, а на травневі свята і «червону гірку» вони повертаються в ОРДЛО і зараз знову виїжджають працювати.

Для того, щоб зараз оформитися на роботу в РФ, потрібен паспорт РФ, або, як мінімум паспорт НЗФ «ЛДНР». Однак, щоб отримати паспорт РФ в НЗФ «ЛНР» і «ДНР» потрібно вистояти чергу в центрах з оформлення паспортів, які, у зв'язку з травневими святами, не працювали.

Політична гра і провокація: чому РФ хоче провести на Донбасі вибори у ДерждумуДля чого Росія заговорила про проведення на Донбасі виборів у Держдуму РФ, читайте в матеріалі Слово і діло.

Жителі ОРДЛО працюють в РФ не тільки на шахтах. Це і плантації, і готелі, і будівельні майданчики, і охоронці.

«Окупаційна адміністрація РФ в ОРДЛО намагається використовувати всі важелі впливу, щоб працьовите населення працювало у РФ», - наголошується в повідомленні.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба дорікнув міжнародних партнерів з приводу недостатньо жорсткої реакції на видачу Росією своїх паспортів на території «ЛНР» і «ДНР». На його думку, санкції проти Росії могли б загальмувати цей процес.

Нагадаємо, російська окупаційна влада продовжує проводити на території Криму та окупованих районів Донецької та Луганських областей примусову паспортизацію, яка торкнулася 2,9 млн українців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: