Закупівля УЗ електрики: НАБУ провело обшук в офісі фірми

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні скарги представника приватної компанії на неповернення вилученого майна.

Національне антикорупційне бюро провело обшук у приміщенні приватної компанії «Павер Інжиніринг» у межах кримінального провадження про можливе заволодіння коштами ПАТ «Укрзалізниця» під час закупівлі електроенергії за, ймовірно, завищеними цінами.

Про це йдеться в рішеннях Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

«В задоволенні скарги представника ТОВ «Павер Інжиніринг» адвоката Мягкова Миколи Олександровича на бездіяльність детектива Національного антикорупційного бюро України – відмовити», – йдеться в ухвалі.

Як відомо, 16 грудня 2020 року НАБУ провело обшук у приміщенні приватної компанії «Павер Інжиніринг». Детективи вилучили низку документів, які стосуються обставин справи, зокрема, договори купівлі-продажу електричної енергії з додатками, бухгалтерські довідки, акти купівлі-продажу електроенергії і врегулювання небалансів, копії експертного висновку Вінницької торгово-промислової палати, довідки Ощадбанку та інше.

Однак представник ТОВ «Павер Інжиніринг» просив повернути ці документи, оскільки вони нібито є тимчасово вилученим майном. Представник вказав, що ці документи не визнані речовими доказами і на них не наклали арешт. Але суд відмовив у задоволенні заяв, бо вказав, що згідно із статтею 84 КПК України документи визначені як окреме процесуальне джерело доказів, нарівні із речовими доказами. Отже, визнання документів речовими доказами залежить від їх властивостей, характеристик, потреб досудового розслідування та дискреційного рішення слідчого або прокурора. Подвійна природа документів як процесуальних джерел доказів («документи» та/або «речові докази») не зумовлює обов`язкового постановлення рішення про визнання їх речовими доказами.

Нагадаємо, НАБУ і САП розслідують кримінальне провадження за фактами можливого заволодіння коштами ПАТ «Укрзалізниця» при купівлі в 2019-2020 роках електричної енергії у ТОВ «Нова Енергетична Компанія» і ТОВ «Енерго Збут Транс».

Раніше НАБУ почало розслідувати зловживання посадовців держпідприємства «Волиньторф».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: