Вантажні перевезення Дніпром за рік зросли на 1,2 млн тонн – Криклій

Читать на русском
Протягом січня-квітня цього року по Дніпру пройшло 3465 рейсів (у порівнянні з 1694 рейсами за такий же період 2020 року).
Владислав КриклійФото Слово і діло

За чотири місяці 2021 року вантажні перевезення Дніпром збільшилися на 1,2 млн тонн. Також у цьому році було виконано майже на 1800 рейсів більше, ніж у минулому.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій, передає пресслужба відомства в середу, 12 травня.

Вантажне річкове судноплавство в Україні: чи варто очікувати відродження галузі?Рік тому славнозвісна баржа з херсонськими кавунами так і не допливла до Києва, але всі запам’ятали, що Україна стоїть на порозі відродження річкового судноплавства. Як змінювалася динаміка річкових перевезень у країні?

«За даними річкової інформаційної служби України (РІС) філії «Дельта-Лоцман», за підсумками перших 4-х місяців 2021 року вантажні річкові перевезення Дніпром склали 3,12 млн тонн і збільшилися на 1,2 млн тонн порівняно з аналогічним періодом минулого року», - сказав він.

За даними міністра, протягом січня-квітня цього року Дніпром пройшло 3465 рейсів (у порівнянні з 1694 рейсами за такий же період 2020 року).

Криклій зазначив, що Мінінфраструктури продовжує активну підготовку підзаконних актів для імплементації нового закону «Про внутрішній водний транспорт», а також для створення окремого Держфонду внутрішніх водних шляхів, з якого у майбутньому буде модернізуватися і відновлюватися річкова інфраструктура.

Найбільше перевозили такі види вантажів як: будматеріали, зерно і металопродукцію.

Нагадаємо, у грудні минулого року парламент прийняв закон про річковий транспорт.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: