Палестинці завдали ракетного удару по Тель-Авіву: десятки ракет у повітрі

Читать на русском
Відомо, що одна з ракет підпалила нафтову свердловину в Ашкелоні. Ще одна потрапила в автобус в Тель-Авіві
Ілюстративне фотоEPA - European Pressphoto Agency

У Тель-Авіві спрацювали сирени повітряної тривоги. Повідомляється про десятки ракет, які були запущені по місту з Сектора Гази палестинцями.

Палестинський інформаційний портал Donia Al-Watan заявив про запуск 130 ракет у бік Тель-Авіва і його околиць.

Відомо, що одна з ракет підпалила нафтову свердловину в Ашкелоні. Ще одна потрапила в автобус в Тель-Авіві, є поранені. Ізраїльська армія намагається завдавати удари у відповідь по Газі, серед іншого знищивши 13-поверхову вежу Ханаді.

Як повідомляє ТАСС, офіційний представник армії оборони Ізраїлю Джонатан Конрікус заявив, що резервна батарея системи протиповітряної оборони «Залізний купол» перекидається до Сектору Газа. За його словами, за останні 24 години щонайменше 20 палестинських радикалів були знищені в результаті Ізраїльських ударів по військових цілях в секторі Газа.

Втім, низка ЗМІ підкреслює низьку ефективність ППО Ізраїлю; відзначається, що за добу палестинці запустили по ізраїльській стороні 630 ракет, тільки 200 з них були перехоплені системою ППО «Залізний купол». 150 перехоплених ракет розірвалися на території палестинського анклаву. При цьому 430 ракет, які не були перехоплені, успішно вразили свої цілі.

Ізраїль посилить удари по об'єктах терористів ХАМАС в Секторі Газа. Відповідне розпорядження дав начальник генерального штабу ЦАХАЛ (Армія оборони Ізраїлю) генерал-лейтенант Авів Кохаві.

Нагадаємо, в Ізраїлі 31 людина отримала поранення і травми в результаті ракетного обстрілу з території Сектора Газа.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: