ЄС посилив правила експортного контролю за товарами подвійного призначення

Читать на русском
ЄС оновив своє законодавство з експортного контролю, яке застосовується до чутливих товарів і технологій подвійного призначення.
Reuters

ЄС оновив своє законодавство з експортного контролю, яке застосовується до чутливих товарів і технологій подвійного призначення.

Про це повідомляє пресслужба Ради ЄС.

«Сьогодні Рада прийняла регулювання, яке модернізує систему ЄС з контролю за експортом, брокерською діяльністю, технічною допомогою, транзитом і передачею предметів подвійного призначення. Це товари, програмне забезпечення та технології, які можна використовувати як в цивільних, так і у військових цілях», – йдеться в повідомленні.

Нове регулювання посилює контроль за ширшим спектром технологій подвійного призначення, які з'являються, а також посилює координацію між державами-членами та Єврокомісією на підтримку ефективного застосування контролю на всій території ЄС.

Відтепер компаніям відводять важливу роль в усуненні ризиків для міжнародної безпеки, які іноді виникають через товари подвійного призначення.

Нагадаємо, Рада Євросоюзу доручила голові дипломатії ЄС Жозепу Боррелю до листопада 2021 року представити проект першої військової концепції ЄС «стратегічний компас». Після цього піде його подальше обговорення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: