Рада продовжила мито на експорт металобрухту

Читать на русском
Ца мито було введено у вересні 2016 року для стабілізації роботи українського гірничо-металургійного комплексу.

Парламент продовжив експортне мито на металобрухт у розмірі 58 євро/тонну на 5 років.

За відповідний законопроект №5175 проголосував 291 народний депутат.

Ца мито було введено у вересні 2016 року для стабілізації роботи українського гірничо-металургійного комплексу. Ухвалення мита дозволило уникнути виникнення дефіциту металобрухту на внутрішньому ринку.

Вантажне річкове судноплавство в Україні: чи варто очікувати відродження галузі?Рік тому славнозвісна баржа з херсонськими кавунами так і не допливла до Києва, але всі запам’ятали, що Україна стоїть на порозі відродження річкового судноплавства. Як змінювалася динаміка річкових перевезень у країні?

Як підкреслювали автори законопроекту №5175, продовження дії мита на експорт металобрухту дозволить зберегти 21,5 тис. робочих місць та створити 3,5 тис. нових робочих місць, сприятиме додатковому зростанню ВВП на 0,03%, забезпечить подальший розвиток металургії та суміжних галузей промисловості, а також залучить додаткові інвестиції в металообробну галузь.

За словами заступника глави парламентського комітету з питань економічного розвитку Дмитра Кисилевського, без металобрухту українська металургія (це 10% ВВП та 35% товарного експорту) працювати не зможе.

При цьому Кисилевський додав, що тільки експорт продукції з високою доданою вартістю дозволить нам стати сильною і багатою країною.

Також сьогодні Рада відмовилася знижувати офіційний вік молоді.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: