Рада безпеки ООН обговорить ситуацію в Єрусалимі

Читать на русском
Сьогодні, 10 травня, держави-члени Ради безпеки ООН обговорять ситуацію в Східному Єрусалимі, де спостерігається ескалація між ізраїльськими силовиками та палестинцями.
Фото DW

Сьогодні, 10 травня, держави-члени Ради безпеки ООН обговорять ситуацію в Східному Єрусалимі, де спостерігається ескалація між ізраїльськими силовиками та палестинцями.

Про це повідомляє Times of Israel.

Засідання відбудеться за кілька годин до запланованого щорічного маршу тисяч єврейських націоналістів по Старому місту, що, як побоюються співробітники безпеки, може призвести до ескалації насильства. Зазначається, що ініціаторами цієї зустрічі виступили Туніс, Ірландія, Китай, Естонія, Франція, Норвегія, Нігер, В'єтнам і Сент-Вінсент і Гренадіни.

«Однак засідання в понеділок навряд чи призведе до будь-якого врегулювання або спільної заяви. Члени Ради дотримуються укорінених і часто протилежних поглядів на ізраїльсько-палестинський конфлікт, що ускладнює досягнення консенсусу», – зазначає видання з посиланням на думку двох дипломатів.

Нагадаємо, між палестинцями та ізраїльськими правоохоронцями сутички почалися ще 7 травня. В цей день постраждали не менше 205 мусульман, 88 з них знадобилася госпіталізація. Поліція Ізраїлю повідомила, що поранення отримали 17 поліцейських, деякі з них були госпіталізовані.

В ніч на 8 травня в Єрусалимі на Храмовій горі також відбулися заворушення. В результаті постраждали ще понад 200 осіб.

10 травня на Храмовій горі в Ізраїлі поновилися сутички між мусульманами і поліцією.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: