В Єрусалимі поновилися сутички: майже 200 людей отримали поранення

Читать на русском
В районі Храмової гори і Старого міста знаходяться тисячі жителів Палестинської автономії і арабських міст півночі Ізраїлю, які прибули спеціально для участі в заворушеннях.
фото: УНІАН

На Храмовій горі в Ізраїлі поновилися сутички між знаходяться там мусульманами і поліцією.

Про це повідомляє NEWSru.co.il.

Зазначається, що постраждали близько 180 учасників заворушень, а також дев'ять співробітників правоохоронних органів.

При цьому, в ході зіткнення поліція застосовує шокові гранати і гумові кулі.

Генеральний інспектор поліції Яаков Шабтай прийняв рішення закрити доступ євреїв на Храмову гору у зв'язку з заворушеннями, що відбуваються в арабській частині Єрусалиму.

У той же час, біля входу на Храмову гору зібралися кілька сотень євреїв. Рух «повертаємося на гору» закликав своїх активістів прориватися на Храмову гору, незважаючи на заборону поліції.

Разом з тим, станом на ранок понеділка, 10 травня, запланований на вечір парад з прапорами, присвячений Дню Єрусалиму, повинен відбутися, і його маршрут пролягає через шхемські ворота - один з центрів заворушень.

Поліція Ізраїлю заявила, що в районі Храмової гори і Старого міста знаходяться тисячі жителів Палестинської автономії і арабських міст півночі Ізраїлю, які прибули спеціально для участі в заворушеннях.

Нагадаємо, що в ніч на 8 травня в Єрусалимі на Храмовій горі також відбулися заворушення. В результаті постраждали понад 200 осіб.

Раніше ми повідомляли, що між палестинцями та ізраїльськими правоохоронцями сутички почалися ще 7 травня. В цей день постраждали не менше 205 мусульман, 88 з них знадобилася госпіталізація. Поліція Ізраїлю повідомила, що поранення отримали 17 поліцейських, деякі з них були госпіталізовані.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: