У Канаді вирує лісова пожежа, понад тисячу гектарів уже знищені

Читать на русском
Неподалік міста Едмонтон, столиці канадської провінції Альберта, лісова пожежа починає тільки посилюватися. Вогонь уже знищив більш як тисячі гектарів.
CBC News

Неподалік міста Едмонтон, столиці канадської провінції Альберта, лісова пожежа починає тільки посилюватися. Вогонь уже знищив більш як тисячі гектарів.

Про це повідомляє CBC News.

Пожежа вже знищила більш як тисячі гектарів та продовжує зростати. Для жителів населеного пункту Томагавк, що за 100 км від Едмонтона, оголошено обов’язкову евакуацію. Обов'язкові евакуаційні накази видали для частини району ввечері 6 травня. Однак згодом зону евакуації розширили через сильний вітер.

Незважаючи на те, що з вогнем борються два десятки пожежних бригад, три гелікоптери, кілька літаків та інша спецтехніка, взяти його під контроль поки що не вдається.

Незабаром у місті очікують дощ, який має допомогти пожежникам.

Скільки пожеж в Україні сталося на соціально значущих об’єктах за останні 5 роківЩорічна кількість пожеж у школах, лікарнях, будинках для літніх людей, коледжах вражає. Судових вироків щодо винних набагато менше.

«У нас був гарний прогноз щодо дощу, але він постійно зменшується. Нам потрібно кілька міліметрів опадів, щоб змінити ситуацію», – повідомив керівник пожежної служби округу Паркленд Брайан Корнфорт

Корнфорт заявив, що умови залишаються небезпечними, тому він закликав жителів залишатися поза зоною евакуації. Наразі свої домівки покинули щонайменше 45 людей, однак їх кількість зростатиме.

Нагадаємо, Україна і Франція розпочинають спільний проєкт – виробництво висотних драбин для пожежних автомобілів. Сьогодні було підписано відповідний договір із французькою компанією Echelles Riffaund.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: