У НБУ назвали умови для продажу Приватбанку і оголосили терміни

Читать на русском
Інвестор, який бажає придбати Приватбанк, повинен мати бездоганну ділову репутацію, задовільний фінансовий/майновий стан і прозору структуру власності
Ілюстративне фотоcheline.com.ua

Найбільший державний банк Приватбанк почнуть готувати до продажу відразу ж після закінчення кризи, викликаної пандемією коронавірусу.

Про це повідомляє hromadske.

У Національному банку України зазначили, що є умови для початку підготовки: так, перед цим ВВП України має зростати протягом двох кварталів поспіль. І тільки тоді з'явиться можливість починати підготовку до виходу державного капіталу з банку.

Велика приватизація: які об’єкти не можуть продати і як рік у рік змінюється їхня вартістьЯкі об’єкти вже кілька років поспіль планують продати у межах великої приватизації, але досі не можуть цього зробити, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Також НБУ озвучив вимоги до інвесторів - інвестор, який бажає придбати Приватбанк, повинен мати бездоганну ділову репутацію, задовільний фінансовий/майновий стан і прозору структуру власності.

«Регулятор повинен розуміти, хто конкретно стоїть за інвестиціями в банк», – додали в НБУ.

Раніше ми вже писали про те, що Національний банк України планує незабаром продати державний Приватбанк. Приватизація Приватбанку, Великого Державного банку, може викликати чималий інтерес у ряду престижних міжнародних інвесторів з США і ЄС, впевнені в НБУ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: