У квітні міжнародні резерви України почали зростати

Читать на русском
За підсумками квітня міжнародні резерви України зросли на 3,6% та становили 28 млрд доларів.
Фото з відкритих джерел

За підсумками квітня міжнародні резерви України зросли на 3,6% та становили 28 млрд доларів.

Про це повідомляє пресслужба Національного банку України.

Зазначають, що зростання відбулося під впливом валютних надходжень та переоцінки фінансових інструментів. Так, від розміщення єврооблігацій (ОЗДП) у квітні бюджет отримав 1,25 млрд доларів, від продажу облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП) – 121,4 млн доларів. Загалом валютні надходження на користь уряду за підсумками місяця становили 1,37 млрд доларів.

Загальний обсяг платежів з обслуговування та погашення держборгу в іноземній валюті становив 556,1 млн доларів в еквіваленті. З них 391,5 млн доларів спрямовані на обслуговування та погашення ОВДП, 78 млн доларів – на обслуговування ОЗДП, решта – на виконання інших зобов’язань в іноземній валюті.

Як змінювалися обсяги золотовалютних резервів України упродовж останніх 11 роківЗолотовалютні резерви України в лютому 2021 року склали 28,54 млрд доларів. На один відсоток менше, ніж роком раніше.

На обсяг резервів вплинула також переоцінка фінансових інструментів унаслідок зміни ринкової вартості та курсів валют. Протягом квітня міжбанківський валютний ринок здебільшого перебував у збалансованому стані, проте на початку місяця попит на валюту дещо перевищував пропозицію.

«Поточний обсяг міжнародних резервів покриває 4,3 місяці майбутнього імпорту, що є достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій уряду й Національного банку», – зазначили в НБУ.

Нагадаємо, у квітні 2021 року в Україні споживчі ціни в порівнянні з березнем зросли на 0,7%. З початку 2021 року зростання цін склало 4,8%.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: