Міжнародні резерви України скоротилися у березні

Читать на русском
Міжнародні резерви України у березні знизилися через обсяги погашення державних зобов’язань у березні становили 27 мільярдів доларів.
Слово і діло

Міжнародні резерви України у березні знизилися через обсяги погашення державних зобов’язань і у березні становили 27 мільярдів доларів (-5%).

Як повідомляє пресслужба НБУ, загальний обсяг платежів уряду з обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті становив майже 1,3 млрд доларів. Зокрема, 570,5 млн доларів були спрямовані на обслуговування єврооблігацій, 325,2 млн доларів – на обслуговування та погашення ОВДП, решта – на виконання інших зобов’язань держави в іноземній валюті. Надходження від розміщення внутрішніх держоблігацій становили 473,7 млн доларів.

Як змінювалися обсяги золотовалютних резервів України упродовж останніх 11 роківЗолотовалютні резерви України в лютому 2021 року склали 28,54 млрд доларів. На один відсоток менше, ніж роком раніше.

На користь Міжнародного валютного фонду у березні було сплачено 508,2 млн доларів.

Також на обсяг резервів вплинула переоцінка фінансових інструментів унаслідок зміни ринкової вартості та курсів валют. Минулого місяця їхня вартість зменшилася на 250,3 млн доларів.

Третім чинником є операції регулятора на міжбанку. Переважно ринок був збалансованим протягом місяця, та в окремі дні спостерігалася надлишкова пропозиція валюти.

Раніше в НБУ повідомили, що поповнив валютні резерви.

«Слово і діло» пропонує подивитися, як змінювалися обсяги золотовалютних резервів України упродовж останніх 11 років.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: