Погода на вихідні: наближається антициклон

Читать на русском
Погода на вихідні. Синоптики розповіли, яку погоду очікувати у найближчі три дні з 8 по 10 травня і що принесе антициклон.
фото з відкритих джерел

Синоптики розповіли, яку погоду очікувати в найближчі три дні з 8 по 10 травня.

Про це повідомляє Укргідрометцентр у Facebook в п'ятницю, 7 травня.

Так, 8 травня в Україні ще буде прохолодно. Потепління прийде у неділю, 9 травня. Його принесе антициклон.

Травневі свята і COVID-19: які популярні туристичні напрямки доступні для українцівНа травневі свята 2021 Україна будуть тривалі вихідні. Куди можна поїхати відпочити за кордон.

«Субота ще буде вологою, вітряною та прохолодною, а от вже в неділю на територію України з заходу почне поширюватись поле високого атмосферного тиску - антициклон UTINE, відповідно характер погоди буде змінюватись, побільшає сонечка, до того ж, потроху теплішатиме», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, 8 травня вночі та вранці в більшості областей вдень очікуються короткочасні дощі, місцями грози, на решті території без опадів.

Температура в суботу вночі буде триматися на рівні 6-11 градусів тепла, вдень - 10-15 градусів, у південних і східних областях 17-22 градуси.

9-10 травня на більшій частині України вже буде переважати малохмарна і без опадів погода, опади затримаються тільки на сході і південному сході країни.

Вдень 9 травня очікується 11-16 градусів тепла, на Закарпатті до 20 градусів, 10 травня 18-23 градуси. У східних областях 12-17 градусів тепла.

Нагадаємо, 7 травня оголошено штормове попередження у більшості регіонів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: