З квітня запрацюють перші бригади авіації МВС – Аваков

Читать на русском

В Україні у квітні на постійне чергування заступає льотна бригада Авіаційної системи МВС. Пілотною стане Львівська область.
фото з відкритих джерел

В Україні у квітні на постійне чергування заступає льотна бригада Авіаційної системи МВС. Пілотною стане Львівська область. До осені такі бригади з'являться по всій країні.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у програмі «Свобода слова».

На дорогах за рік з'явиться ще понад 200 камер автофіксації – АваковНа дорогах України протягом 2021 року планують встановити 220 камер фотовідеофіксації порушень ПДР.

«Вже з першого квітня у Львівському регіоні (це 7 областей - Львівська, Закарпатська, Івано-Франківська, Волинська, Рівненська, Тернопільська і Чернівецька область) на постійне чергування заступає авіація МВС, а з першого травня таке ж чергування запроваджуємо в Київському регіоні (включає в себе Київську, Вінницьку, Житомирську, Кіровоградську, Полтавську, Сумську, Чернігівську області та місто Київ). Далі приєднаються Черкаси та схід країни», - сказав Аваков.

За його словами, для розвитку авіаційної системи будуть залучені французькі вертольоти Airbus Helicopters, базова модель Н145, а також великі вертольоти Super Puma.

Однак, зазначив Аваков, не всі вертолітні майданчики у лікарнях витримають таке навантаження.

Він додав, що система авіації МВС буде займатися не тільки питаннями медицини, але буде залучатися і під час рятувальних операцій, гасіння пожеж та окремих військових завдань.

Нагадаємо, раніше в МОЗ анонсували, що в Україні залучать авіацію для перевезення хворих.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: