Дві львівські колонії виставили на аукціон

Читать на русском
За словами міністра, торги мають відбутися вже 3 червня. Малюська розповів, що коли Львівська колонія працювала, то була заповнена всього на 40%.

У Львові в рамках «Великої приватизації в'язниць» на аукціон виставили дві колонії.

Про це повідомляє пресслужба Кабміну з посиланням на голову Мін'юсту Дениса Малюську.

Йдеться про Львівську виправну колонію №48 та Південну виправну колонію №51.

За словами міністра, торги мають відбутися вже 3 червня. Малюська розповів, що коли Львівська колонія працювала, то була заповнена всього на 40%.

Денис МалюськаМіністр юстиції України
Малюська пообіцяв восени 2020 року запропонувати до продажу виправну установу № 48 у ЛьвовіСказано 5 вересня 2020 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Тому Мін'юст прийняв управлінське рішення про доцільність консервації ГУ Львівська виправна колонія (№48) - з січня 2018 року вона не здійснює правозастосовні та правоохоронні функції», - зазначив міністр.

Малюська зазначив, що всіх засуджених тоді перевели до інших установ виконання покарань з відповідним режимом. Але, попри консервацію об'єкта, кошти на її утримання продовжували витрачатися з держбюджету.

«Саме тому зараз ми виставляємо цю установу на аукціон, пропонуємо інвесторам придбати собі об'єкт із усіма підведеними комунікаціями», - сказав він.

Львівська виправна колонія №48 йде на приватизацію за двома лотами: перший - об'єкти нерухомості, розташовані на земельній ділянці 10,6 га, за стартовою ціною 132,7 млн ​​гривень; другий - нерухоме майно, розташований на 3 га землі, зі стартовою ціною 3,4 млн гривень.

Голова Мін'юсту звернув увагу, що виправна колонія розташована прямо в центрі Львова.

«Це можуть бути і житлові забудовники, і девелопери комерційної нерухомості. Львів - туристичне місто, тому тут цілком може бути побудований, наприклад, туристичний центр, готель або спортивний комплекс», - додав він.

Раніше повідомлялося про те, що Ірпінський виправний центр, розташований в селищі Коцюбинське Київської області, був виставлений на продаж.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: