Турецька поліція затримала одного з лідерів ІДІЛ

Читать на русском
У Туреччині арештували помічника лідера терористичної організації Ісламська держава Абу Бакра аль-Багдаді, відомого під псевдо Басім.
інформагентство NTV

У Туреччині арештували помічника лідера терористичної організації «Ісламська держава» Абу Бакра аль-Багдаді, відомого під псевдо «Басім».

Про це повідомляє турецьке інформагентство NTV.

Виходець з Афганістану був одним з наближених лідерів ІДІЛ Абу Бакра аль-Багдаді. Його підозрюють у переховуванні очільника терористичної організації аль-Багдаді в сирійській провінції Ідліб у 2019-2020 роках.

«Відомий як права рука ватажка ІДІЛ Абу Бакра аль-Багдаді, убитого два роки тому в Сирії, у Стамбулі в межах спільної операції Національного розвідувального управління і поліції був спійманий так званий «офіцер військового крила» організації на ім’я «Басім», – йдеться в повідомленні.

Басім прибув до Туреччини, користуючись підробленим паспортом, але розвідувальним службам вдалося викрити його конспірацію.

Нагадаємо, Служба безпеки викрила на Київщині осередок міжнародної терористичної організації «Ісламська держава». За задумом лідерів, вони мали «відсидітись» в Україні після скоєних злочинів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: