В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь

Читать на русском
У храмі Гробу Господнього в Єрусалимі в суботу, 1 травня, зійшов Благодатний вогонь. Його розвезуть по всіх куточках світу.
фото з відкритих джерел

У храмі Гробу Господнього в Єрусалимі в суботу, 1 травня, зійшов Благодатний вогонь. Його розвезуть по всіх куточках світу.

Церемонія сходження Благодатного вогню тривала близько години. За нею можна було стежити онлайн.

Великдень-2021: які обмеження діятимуть у містах УкраїниЯким буде карантин на Великдень 2021, а також які обмеження введуть в містах України, розібралося Слово і діло.

Сходження Благодатного вогню у 2021 році, як і в попередньому, проходило в умовах карантину.

До церемонії допустили лише 2,5 тисяч людей, при цьому всі вони повинні були мати сертифікати вакцинації.

Hymns of Holy Week & Resurrection and Holy fireGreek City Times

Церемонія проходила у тому місці, де за переказами був похований Ісус Христос. На місці поховання розташований храм Воскресіння Христового.

Спочатку відбувається хресний хід, в якому беруть участь священики Єрусалимської православної церкви, Вірменської апостольської церкви, Сирійської і Коптської церкви.

Потім патріарх Єрусалимський і архімандрит Вірменської церкви заходять до Кувуклії - головний вівтар храму. Двері за ними замуровують.

Коли вогонь сходить - його передають вірянам, представникам християнських конфесій, які везуть його у різні кінці світу.

Нагадаємо, вже другий рік Україна і світ зустрічатимуть Великдень в умовах пандемії. Влада і МОЗ закликали громадян дотримуватися правил карантину.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: