Степанов спрогнозував терміни початку наступного спалаху коронавірусу в Україні

Читать на русском
Міністр зазначив, що все залежить від того, наскільки активно люди будуть контактувати, переміщатися по країні та відзначати свята.
Ілюстративне фотоua.news

Наступний спалах захворюваності коронавірусом COVID-19 в Україні очікується в червні 2021 року, через деякий час травня і свят.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі телеканалу «Україна 24».

Міністр зазначив, що все залежить від того, наскільки активно люди будуть контактувати, переміщатися по країні та відзначати свята.

Великдень-2021: які обмеження діятимуть у містах УкраїниЯким буде карантин на Великдень 2021, а також які обмеження введуть в містах України, розібралося Слово і діло.

«Перше, у нас ніколи не було локдауну в країні. Якщо ми хочемо подивитися, що таке локдаун, треба подивитися на європейські країни. Що стосується нашого прогнозу, ми очікуємо деяке зростання кількості хворих десь в червні 2021 року, через 3-4 тижні після травневих свят. До якої кількості ми можемо прийти - це буде залежати від того, якою буде мобільність населення, як люди будуть переміщатися, як люди будуть святкувати Великдень. Тоді вже ми зможемо сказати, що ми далі прогнозуємо. Але мені щось підказує, що таких сильних спалахів, як зараз, стався, починаючи з лютого, ми не будемо чекати», - сказав він.

Нагадаємо, незабаром «червону» зону карантину покинуть Київська та Миколаївська області. МОЗ готує відповідне подання для комісії ТЕБ та НС.

З 1 травня в Києві завершується локдаун, столиця переходить в «жовту» зону карантину.

Також повідомлялося, що в Україні не будуть додатково посилювати карантин на Великдень. При цьому за минулу добу коронавірус в Україні виявили у 10 072 осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: