У Мінфіні розповіли, якими будуть зарплати співробітників Агентства з управління держборгом

Читать на русском
Агентство з управління держборгом буде створено в 2021 році. Зарплати співробітників будуть на рівні, який існує в інвестиційному банкінгу.
Слово і діло

Співробітники Агентства з управління державним боргом отримуватимуть зарплати на рівні, який існує в інвестиційному банкінгу.

Про це в інтерв'ю «Слово і діло» розповів міністр фінансів Сергій Марченко.

Запуск Агентства був запланований на 2020 рік, але через пандемію його перенесли на 2021-й. Зараз цю функцію виконує Міністерство фінансів.

«Ми б хотіли мати можливість долучити до цієї справи більш незалежний орган, це передбачає пошук професійної команди. Від перестановки доданків – це Мінфін, або це Агентство з управління держборгом, – ми не вирішимо основну задачу. Інтелектуальне наповнення цього органу передбачає досить пристойні заробітні плати, такого рівня, який існує в інвестиційному банкінгу. А оскільки ми хочемо знайти людей якісних, то і спосіб оплати праці цих людей повинен бути відповідним. Якщо ми хочемо створити для цього органу якісну основу, є нюанси мотивації цих людей працювати саме на державу», – сказав Марченко.

«Якщо вони будуть здійснювати певні операції на ринку боргу, що стосуються мільярдів державних коштів, то ми хотіли б, щоб ці люди були високомотивовані», – підкреслив він.

Після створення Агентства з'явиться більше можливостей розвивати певні операції з державним боргом, будуть можливості здійснювати операції обміну, викупу облігацій. «Це також сприйняття на міжнародному ринку капіталів, співпраця з міжнародними кредитними агентствами, з інвестиційними банками», – додав міністр.

Нагадаємо, раніше ми писали, який валовий зовнішній борг накопичила Україна та інші держави.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: