Степанов намагається «забюджетуватися», користуючись ситуацією з COVID-19 – Марченко

Читать на русском
У Міністерстві фінансів розкритикували главу МОЗ Максима Степанова за його пориви максимально забюджетуватися під час пандемії, тоді як чіткого плану дій все ще немає
rbc.ua

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов намагається максимально поповнити бюджет свого відомства, користуючись ситуацією з активним поширенням коронавірусної інфекції.

Про це заявив глава Міністерства фінансів України Сергій Марченко в інтерв’ю LB.ua.

Зокрема, глава Мінфіну анонсував збільшення витрат на медицину, зазначивши, що проблема не лише із закупівлею вакцин.

«Є низка інших питань, які потрібно вирішити. Ось у чому проблема у мене зі Степановим? Він поводиться як персонаж з «12 стільців». «Вранці гроші - ввечері стільці, увечері гроші - вранці стільці, але гроші вперед». Ось так і Степанов. У нього завдання забюджетуватися максимально, користуючись тим, що у нас ковід, у нас проблеми, у нас люди вмирають, і потім на цій риториці вирішувати ті проблеми, які необхідно», - заявив Марченко.

Фонд боротьби з COVID-19: на що і скільки витратили коштівЗ Фонду боротьби з COVID-19 найбільше грошей пішло на «стимулювання економіки», зокрема на ремонт доріг.

Міністр фінансів наголосив, що вважає такий підхід абсолютно неправильним, і спочатку слід було запропонувати стратегію вирішення проблеми, а вже потім шукати на це гроші.

«Потрібно спочатку запропонувати план, показати вирішення проблеми, а для цього достатньо часу було, а потім вже намагатися міністру фінансів чи уряду задавати питання з приводу пошуку коштів. А підхід поки що такий - спочатку гроші, а потім я буду вам боротися з ковідом. Так питання ставити не можна», - наголосив Марченко.

Тим, не менш, за його словами, відомство максимально допомагає МОЗ.

«Це ж не про Степанова, це про країну і про людей. Ми на Кабміні часто з'ясовуємо стосунки, і це нормально, тому що у мене є що запитати у нього, зокрема - по залишкам минулого року. Він вибивав, вибивав гроші, а в підсумку вийшли залишки, які не використано», - нагадав міністр.

Що ж стосується анонсованого раніше розподілу Міжнародним валютним фондом 650 млрд доларів країнам для виходу з економічної кризи через COVID-19, Марченко повідомив, що дане питання буде вирішуватись у червні.

«Очікується, що в червні Рада МВФ буде приймати рішення про це, і тоді вже буде більше деталей про алокацію цих коштів», - зазначив міністр.

Нагадаємо, станом на сьогоднішній день, 19 квітня, в Україні вже вакцинувалися 450 650 людей від COVID-19.

Також відомо, що за добу в Україні було зафіксовано 6 506 нових випадків коронавірусної хвороби.

Раніше «Слово і діло» з'ясувало, яку стратегію обрали країни-лідери за темпами вакцинації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: