Україна співпрацюватиме з ЄС щодо сумісних COVID-паспортів

Читать на русском
Україна буде співпрацювати з Європейським Союзом над сумісністю українського та європейського Цифрового сертифіката про імунітет щодо COVID-19.
kmu.gov.ua

Україна буде співпрацювати з Європейським Союзом над сумісністю українського та європейського Цифрового сертифіката про імунітет щодо COVID-19.

Про це повідомив у Facebook прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Україна домовилася з Єврокомісією про співпрацю над сумісністю українського та європейського Цифрового сертифіката про імунітет від COVID-19. Відповідних домовленостей на моє доручення досягла віце-прем’єрка Ольга Стефанішина під час зустрічі з віце-президенткою Єврокомісії Вєрою Юровою», – йдеться в повідомленні.

Паспорт COVID-вакцинації стане реальністю: що вже відомоВ Європі готуються запровадити паспорти вакцинації від коронавірусу. Що вже відомо і чи буде такий документ в Україні.

Шмигаль зазначає, що Цифровий сертифікат ЄС буде підтверджувати, що людина вакцинувалася від коронавірусу, одужала від нього, а також здала тести. Сумісність українського і європейського сертифіката дасть можливість українцям безперешкодно подорожувати Європою.

Нагадаємо, для Європейського союзу сертифікат вакцинації проти коронавірусу має з'явиться до 15 червня. Документ буде необов'язковим, але авіакомпанії можуть вимагати у пасажирів його наявність. У сертифікаті вказуватимуть: ім'я власника, дата народження, номер паспорта.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: