Сингапур у травні почне приймати туристів із COVID-паспортами

Читать на русском
Країна прийматиме мобільний проїзний квиток Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA) для перевірок мандрівників перед вильотом.

Влада Сингапуру з травня нинішнього року прийматиме відвідувачів із мобільними проїзними квитками, які будуть містити цифрові COVID-сертифікати. У цих документах має бути інформація про вакцинацію власника і результати тестів на коронавірус.

Про це заявив 5 квітня авіаційний регулятор країни, передає Reuters.

Сингапур стане однією з перших країн, які схвалили таку ініціативу.

Країна прийматиме мобільний проїзний квиток Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA) для перевірок мандрівників перед вильотом. Люди зможуть отримати дозвіл на виліт і в'їзд до Сингапуру, показавши в додатку смартфону дані з акредитованих лабораторій.

Пропуск був успішно протестований Singapore Airlines. Більше 20 перевізників, включаючи Emirates, Qatar Airways і Malaysia Airlines, також тестують цей документ.

«Успіх наших спільних зусиль зробить партнерство IATA із урядом Сінгапуру зразком для наслідування», - йдеться в заяві генерального директора IATA Віллі Уолша.

Сингапур, у якого торік було порівняно мало випадків коронавірусу, є лідером в розробці і використанні технологій під час пандемії і хоче бути однією з перших країн, які знову відкриються для проведення міжнародних заходів.

Авіакомпанії сподіваються, що якомога більше країн користуватимуться цифровими пропусками в додатках, щоб швидше відновити поїздки і уникнути ускладнень та затримок в аеропортах, де потрібні багаторазові перевірки документів.

Сьогодні мандрівники з більшості країн повинні для в'їзду до Сингапуру протягом 72 годин перед вильотом пройти ПЛР-тест на COVID-19. Результати тестів повинні бути продемонстровані під час реєстрації в аеропорту і після прибуття.

У січні повідомлялося про те, що Сінгапур посилить правила в'їзду до країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: