З'ясувалося, коли почнуть вакцинувати українських спортсменів

Читать на русском
Вакцинація спортсменів почнеться у квітні. Їх будуть прищеплювати китайської вакциною CoronaVac виробництва Sinovac Biotech.
Вадим Гутцайт Facebook.

Вакцинація спортсменів почнеться у квітні. Як розповів міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, Міністерство охорони здоров'я надало квоту на вакцини від коронавіруса.

«Ми звернулися до МОЗу й домовилися, що матимемо квоту на вакцини. Зараз ми зібрали інформацію: хто бажає вакцинуватися, хто є зараз у країні, хто бажає вакцинуватися пізніше. У квітні-місяці ми плануємо розпочати вакцинувати наших спортсменів», - сказав Гутцайт в інтерв'ю «Укрінформу».

Скільки коштів витратила Україна на фізкультуру та спорт за останні 14 роківРекордні суми на розвиток спорту витратили в 2015 році, напередодні Олімпіади в Ріо. Від 2016 року місцеві бюджети виділяють більше коштів, ніж державний.

За його словами, на Олімпійських іграх не буде обов’язкової умови стосовно того, щоб лише вакцинований спортсмен брав участь у змаганнях. Вакцинація - це особисте бажання кожного спортсмена.

Нагадаємо, олімпійців і паралімпійців, які представлятимуть Україну на змаганнях в ході Олімпійських ігр в Токіо у 2021 році, будуть щепити китайською вакциною CoronaVac проти коронавіруса виробництва Sinovac Biotech. Вакцина вже є на території України.

За кожним, хто отримає щеплення CoronaVac, одразу буде зарезервована друга доза вакцини з цієї ж партії.

Як відомо, в Україні вже 403 556 осіб вакцинувалися від COVID-19. Станом на 13 квітня 2021 року в лист очікування вакцинації від COVID-19 записалися 449 960 осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: