МОЗ скасував рішення про позачергову вакцинацію публічних осіб

Читать на русском
Тепер вакцинуватися зможуть виключно ті, хто підпадає під умови першого або другого етапу вакцинації від коронавірусу
Міністр охорони здоров'я Максим СтепановРБК-Украина

Міністерство охорони здоров'я України скасувало дозвіл на позачергову вакцинацію від коронавірусу публічних осіб залишковими дозами. Відповідний наказ був підписаний 16 квітня.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов В ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

«Я підписав наказ. Ми внесли зміни. Ми прибрали всіх публічних осіб щодо залишкових доз. Тепер не буде цих залишкових доз, якими можуть вакцинуватися публічні особи. Виключно люди, які підпадають під перший або другий етап вакцинації», - заявив глава МОЗ.

Стримування пандемії: яку стратегію обрали країни-лідери за темпами вакцинаціїЯкі країни найшвидше вакцинують своє населення і що їм допомогло пришвидшити темпи боротьби з коронавірусом, читайте в матеріалі Слово і діло.

Степанов також згадав про поширювані чутки про те, що багато людей хочуть будь-яким способом зробити щеплення вакциною Pfizer.

«Зараз вже поширюються чутки, що тим чи іншим способом деякі люди хочуть вакцинуватися саме Pfizer. Тому це виключно медики, громадяни старше 80 років, хто знаходиться в інтернатах. Нам потрібно захистити ці категорії людей», - підкреслив він.

Нагадаємо, 16 квітня Україна отримала перші вакцини від COVID-19 в рамках механізму COVAX. У країну прибула перша партія вакцини Pfizer.

В ЮНІСЕФ спрогнозували терміни поставок наступної партії вакцини в рамках глобальної ініціативи COVAX. Це може статися в кінці квітня або на початку травня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: