У Криму 114 осіб позбавлені волі за політичними мотивами

Читать на русском
В окупованому Криму продовжують переслідувати людей за політичними та релігійними мотивами.
Укрінформ

В окупованому Криму продовжують переслідувати людей за політичними та релігійними мотивами.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

«Станом на кінець березня 114 осіб позбавлені волі в рамках політично мотивованого і / або релігійного кримінального переслідування в Криму. Про це свідчить моніторинговий огляд Кримської правозахисної групи ситуації з правами людини в Криму за березень 2021 року опублікований 16 квітня», – йдеться в повідомленні.

У «справі кримських мусульман» заарештували 74 людини. Ще п'ять осіб обмежені в пересуванні: троє перебувають під наглядом і не можуть покинути окуповану територію, двоє – під домашнім арештом.

Анексія Криму: які санкції Україна вводила після окупації півостроваПісля анексії Криму Україна ввела санкції проти тисячі фізичних та юридичних осіб, деяких авіакомпаній і країн.

Фігурантів цієї справи звинувачують у причетності до ісламських організацій або в пропаганді діяльності організацій, які у РФ визнані терористичними або екстремістськими, але не є такими з точки зору законодавства України.

Крім того, на кінець березня в ув'язненні перебувають 16 осіб по «справі українських диверсантів» яких ФСБ РФ при затриманні звинуватила у підготовці диверсій, зберіганні зброї та шпигунстві.

Нагадаємо, до окупованого Криму Росія додатково перекинула 15-25 тисяч своїх військових. За оцінкою місії США в ОБСЄ, чисельність військовослужбовців Росії на півострові становить 31 500 осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: