Ознак наступу Росії поки що немає – Наєв

Читать на русском
Командувач підкреслив, що ЗСУ відпрацьовують відображення значно більшої чисельності ворога. За його словами, військові зараз займаються додержанням ескалації навколо державного кордону.

Кількість російських військ на кордоні України продовжує збільшуватися, однак, про наступ поки що мова не йде.

Про це заявив командувач Об'єднаних Збройних сил Сергій Наєв в ефірі Свободи Савіка Шустера.

За його словами, зараз «критична лінія не перейдена».

«Ми в даний час не бачимо створення наступальних угрупувань», - зазначив Наєв.

Війна чи мир: як США підтримують УкраїнуСполучені Штати Америки запровадили проти Російської Федерації санкції для того, щоб знизити загрозу війни.

Разом із тим, за його словами, Збройні сили завжди розглядають можливі варіанти дій противника, включаючи гірші.

«З 2015-2016 років навколо України перебували 28 батальйонів тактичних груп, які разом з ВС РФ на території окупованого Криму і російсько-окупаційними військами в ОРДЛО становили 88 тисяч 900 осіб. Прибули додаткові батальйони тактичної групи, їх зараз 47. Загальна чисельність становить 103 тисячі 200 осіб. Ми ще чекаємо наближення близько 9-10 батальйонів тактичних груп. Загальна чисельність складатиме 110 тисяч осіб ВС РФ», - уточнив Наєв.

Командувач підкреслив, що ЗСУ відпрацьовують відбиття значно більшої чисельності ворога. За його словами, військові зараз займаються стримуванням ескалації навколо державного кордону.

Однак Наєв визнав, що одна з ознак підготовки до ворожих дій є розгортання військових госпіталів, які раніше фіксували ЗМІ на території Росії, близькою до кордону з Україною. Але зазначив, що для наступу противник створює насамперед ударні угруповання.

Раніше Зеленський перерахував умови для світу на Донбасі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: