Рауль Кастро залишає посаду керівника кубинської Компартії

Читать на русском
Очікується, що 19 квітня посаду Кастро займе його наступник, чинний президент країни Мігель Діас-Канель
Мігель Діас-Канель та Рауль КастроReuters

Брат померлого у 2016 році керівника Куби Фіделя Кастро, що зайняв його місце, Рауль Кастро, заявив про своє рішення залишити посаду першого секретаря ЦК правлячої Комуністичної партії Куби. За словами 89-річного Кастро, його посаду займе група молодих прихильників.

Про це повідомляє агентство Reuters.

«Я гаряче вірю в силу і цінність прикладу і розуміння моїх співвітчизників, і поки я живий, я буду готовий захищати Батьківщину, Революцію і соціалізм», - заявив Кастро у своїй промові делегатам.

Очікується, що 19 квітня посаду Кастро займе його наступник, чинний президент країни Мігель Діас-Канель. Таким чином, на Кубі завершується майже 60-річна епоха правління революціонерів, братів Кастро.

Нагадаємо, 25 листопада 2016 року в Гавані на 91-му році життя помер лідер кубинської революції, багаторічний глава держави Фідель Кастро. Керівні пости в державі зайняв його брат Рауль Кастро.

У квітні 2018 року члени Національної Асамблеї народної влади Куби обрали керівником країни (головою Держради) Мігеля Діаса-Канеля. Рауль Кастро здав йому цей пост, залишившись главою тільки Компартії Куби.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: