США запровадили санкції проти Рауля Кастро за підтримку Мадуро

Читать на русском
США запровадили санкції проти лідера Комуністичної партії Куби Рауля Кастро і його дітей через підтримку президента Венесуели Ніколаса Мадуро.

США запровадили санкції проти лідера Комуністичної партії Куби Рауля Кастро і його дітей через підтримку президента Венесуели Ніколаса Мадуро.

Про це йдеться в заяві Держдепартаменту.

Санкції щодо Кастро і чотирьох його дітей вводяться «за його причетність до брутальних порушень прав людини» на Кубі і у Венесуелі.

«Будучи першим секретарем ЦК Компартії Куби, Рауль Кастро здійснює нагляд за системою, яка безпідставно затримує тисячі кубинців і на даний час утримує понад 100 політичних в’язнів», — йдеться в заяві.

У Вашингтоні наголошують, що Кастро несе відповідальність за політику Куби з підтримки режиму Мадуро «за допомогою насильства, залякування і репресій».

«Діючи в координації з військовими і співробітниками спецслужб, яких контролює Мадуро, службовці кубинських сил безпеки причетні до грубих порушень прав людини і зловживань в Венесуелі, включаючи тортури», — заявили в Держдепі.

Раніше повідомлялося, що США продовжать вести політику санкцій проти Куби в зв'язку з серйозними порушеннями Гаваною прав людини.

Нагадаємо, США розширили список санкцій щодо Венесуели.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: