Субсидії на оплату ЖКГ: як за рік змінилися виплати українцям

Читать на русском

Кабінет міністрів розширив програму житлових субсидій: тепер її можуть отримати особи, у яких є допомога з часткового безробіття. За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, це стосується майже 400 тисяч людей, в тому числі близько 180 тисяч фізичних осіб-підприємців. Як протягом року змінилася виплата субсидій в Україні, розібралося «Слово і діло».

Станом на листопад субсидії на оплату житлово-комунальних послуг отримували 2 млн 970 тисяч домогосподарств. Це трохи менше (на 0,5%), ніж роком раніше, але середній розмір виплат зріс – до 1 тис. 601,5 грн (+ 233,9%).

Більше одержувачів субсидій за рік стало в Дніпропетровській, Вінницькій, Київській, Івано-Франківській, Львівській, Луганській, Миколаївській, Рівненській, Харківській і Тернопільській областях. В інших регіонах України кількість субсидіантів скоротилася.

Порівняно з листопадом минулого року середній розмір субсидії зріс на 200-300%. Найбільше отримують жителі Івано-Франківської області – в середньому 1 тис. 926,6 грн на домогосподарство, найменше – в Одеській області, там середній розмір виплати становить 957,7 грн.

У Києві в листопаді цього року було 100,7 тисяч домогосподарств, які отримують житлові субсидії, це на 4,8% менше, ніж в 2019-му. Середній розмір виплат в столиці становить 1 тис. 505,6 грн (+170,5% за рік).

Нагадаємо, «Слово і діло» створило покрокову інструкцію з оформлення субсидії на 2020-2021 опалювальний сезон.

Також ми відстежили, як змінювався обсяг виплачених субсидій в 2016-2019 роках.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: