У Раді назвали терміни виходу вакцини від коронавірусу у вільний продаж

Читать на русском
Всі офіційні виробники вакцини завантажили свої потужності державними замовленнями на рік вперед
Давид АрахаміяFacebook

В Україні в найближчій перспективі не варто очікувати появи антикоронавірусної вакцини у вільному продажу. Такі поставки будуть не раніше листопада 2021 року.

Про це заявив глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія в ефірі каналу «Україна 24».

Депутат нагадав, що всі офіційні виробники вакцини завантажили свої потужності державними замовленнями на рік вперед.

«Pfizer офіційно заявив: Якщо ви почуєте про будь-яке комерційне постачання до листопада цього року, то це фейк. Всі замовлення до листопада - державні замовлення», - заявив він.

Ризик або ефективність: чи можна вакцинуватися від коронавірусу різними препаратамиНаскільки безпечно та ефективно щепити людей різними вакцинами, читайте в матеріалі Слово і діло.

Арахамія додав, що зараз ситуацією намагаються скористатися різноманітні шахраї.

«Це багато в чому надута схема. Зовсім недавно приїжджали бізнесмени, просили: дайте нам дозвіл на британську AstraZeneca, яку ми завеземо і будемо продавати людям, які готові заплатити. Будь ласка, привозьте, за 48 годин отримаєте документи. Вони кажуть «спасибі», їдуть, повертаються через тиждень, кажуть, що це була афера, немає ніякої AstraZeneca», - розповів він.

На його думку, зараз будь-яка спроба налагодити комерційну торгівлю вакцинами заздалегідь приречена на провал. Не тому, що не буде попиту - а тому, що не буде пропозиції.

«Умовно, якщо вакцина для закупівлі держави коштує 4-5 Євро, то вони готові купувати за 20-30, щоб сюди її привезти та пропонувати з націнкою. Але їм ніхто не продає, держави самі мають потребу у цих вакцинах», - резюмував він.

Нагадаємо, МОЗ обіцяє відразу ж резервувати за кожним щепленим CoronaVac другу дозу.

В Україні вже 403 556 осіб вакцинувалися від COVID-19. Станом на 13 квітня 2021 року в лист очікування вакцинації від COVID-19 записалися 449 960 осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: