В Японії стався потужний землетрус

Читать на русском
В Японії стався сильний землетрус амплітудою 7,3 бала, в країні оголошено про загрозу цунамі.

Потужний землетрус магнітудою 7,3 стався на північний схід від основного японського острова Хонсю. За даними Національного метеорологічного управління Японії, оголошено загрозу цунамі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «ТАСС».

Епіцентр землетрусу знаходився на схід від префектури Фукусіма, а осередок залягав на глибині 10 км під дном океану. Після підземних поштовхів Національне метеорологічне управління Японії попередило, що до берегів префектури йде цунамі заввишки до трьох метрів. Для префектур Аоморі, Івате, Міягі, Ібаракі і Тіби діє попередження про цунамі заввишки в метр. Разом з тим, метеорологи попереджають, що фактична хвиля цунамі може бути більше, ніж прогнозується.

Місцевих жителів закликають негайно покинути берегову лінію. Підземні поштовхи відчули жителі 20 префектур центральної і північно-східній частині країни.

При канцелярії прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе створений екстрений штаб зі збору інформації про землетрус. Про це оголосив уряд країни. Сам глава уряду в даний час знаходиться з візитом в Аргентині.

Італію та Японію сколихнули нові землетрусиЗа минулу добу відразу в двох частинах планети відбувалися землетруси. В Італії були зафіксовані поштовхи з магнітудою 4,2 бала, а в Японії 6,2 бала.

Японські компанії-оператори в даний час в екстреному порядку перевіряють, чи не постраждали Зокрема, перевірку стану АЕС «Фукусіма-1», а також АЕС «Онагава» і «Токай», які також розташовані в північно-східному регіоні країни. На даний момент інформації про позаштатних ситуаціях на АЕС не надходило.

В Японії також призупинено рух швидкісних поїздів. В даний час на всіх гілках в північно-східній частині країни проводиться перевірка систем безпеки.

Нагадаємо, декількома днями раніше міська рада Веллінгтона, столиці Нової Зеландії, заявила про евакуацію жителів ряду районів міста в зв'язку із наступом цунамі, яке може накрити країну найближчим часом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: