Шпальна справа: обвинуваченого оштрафували за неявку

Читать на русском
Антикорупційний суд поставив на обговорення питання про накладення на обвинуваченого грошового стягнення через неявку.

Вищий антикорупційний суд наклав 2270 грн грошового стягнення на колишнього заступника начальника державного підприємства «Управління промислових підприємств» ПАТ «Укрзалізниця» В'ячеслава Подліпського, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує у причетності до закупівлі шпал за завищеною ціною.

Таке рішення 6 квітня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Накласти на обвинуваченого грошове стягнення у розмірі 1 прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 2 270 грн», – ідеться в рішенні.

Суд встановив, що обвинувачений просив відкласти засідання у зв'язку з походом до стоматолога. Разом з тим, як вказали судді, відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 138 КПК України, поважною причиною неприбуття особи на виклик суду є тяжка хвороба або перебування в закладі охорони здоровя у звязку з лікуванням або вагітністю за умови неможливості тимчасово залишити цей заклад. Тому на обвинуваченого наклали на 2270 грн грошового стягнення.

Як відомо, у цій справі обвинувачують колишнього начальника державного підприємства «Управління промислових підприємств» ПАТ «Укрзалізниця» Дмитра Рудковського та його заступника В'ячеслава Подліпського. За версією слідства Рудковський у період 2014-2015 років державних закупівель дерев'яних шпал та брусу організував використання службового становища своїм заступником Подліпським. Останній всупереч інтересам служби, з метою одержання неправомірної вигоди для Ярослава Жмурка (один із колишніх керівників УПП УЗ), вчинив неправомірне сприяння підконтрольним йому підприємствам, що спричинило втрату активів УПП УЗ в розмірі 13,65 млн грн.

Нагадаємо, шпальну справу УЗ передали до антикорупційного суду. В ній прокурор САП зачитав обвинувальний акт. Також до ВАКС передали справу про заволодіння коштами філії УЗ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: