Стало відомо, які «євробляхи» не вийде розмитнити за новими правилами

Читать на русском
Прийнятий в першому читанні законопроєкт про спрощення розмитнення євроблях поширюється не на всі види транспортних засобів на Єврономер
Ілюстративне фотоФото ТСН

Новий законопроєкт про спрощення розмитнення імпортованих в Україну автомобілів на європейських номерах (так званих «євроблях») буде актуальний тільки для власників легкових автомобілів.

Про це заявив голова профільного парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у своєму Facebook.

За його словами, інші категорії автотранспорту на «євробляхах» - вантажівки, мікроавтобуси, автобуси та мотоцикли - під дію закону не підпадають.

«Ми не повинні дати можливість ділкам вести тіньовий бізнес, завозячи в Україну списаний в Європі мотлох без сплати податків ... Цього в законі немає» - пояснив Гетманцев.

У будь-якому випадку панікувати не варто, додав Гетманцев; до другого читання законопроєкт буде доопрацьовуватися, так що не виключено, що цю норму звідти вилучать або змінять її.

Нагадаємо, що 16 лютого Рада схвалила за основу новий законопроєкт №4643-д про розмитнення «євроблях». Йдеться про автомобілі, які ввезені фізичними особами на митну територію України в період до 31 грудня 2020 року і знаходяться в митних режимах тимчасового ввезення або транзиту. Таким чином він охоплює всі ввезені до початку 2021 року «євробляхи».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: